Érdekel ez valakit? Kérdések és válaszok az új paksi atomerőműről

Érdekel ez valakit?

Paks2: bevétel, nemcsak kiadás!

2014. november 05. - Josef K

ColorfulLadyOfTheSith_kicsi.jpgLehet, hogy a következő évtizedekben az orosz hitel következtében finanszírozhatatlanná váló államadósság agyonnyomja majd a magyar gazdaságot, a mostani kormánynak és a kormányközeli cégeknek azonban hatalmas, gyakorlatilag ellenőrizhetetlen extra pénzforrást biztosít a paksi bővítés.

A tizenkétezer milliárd forintos kölcsönből ugyanis atomreaktor mellett bőven jut majd más, megalomán állami beruházásokra is. Aki azokban koncessziót szerez, annak nem lesz oka panaszra. Ha az okvetetlenkedő civilek azt kérdik például, hogy miből telik a múzeumi negyedként ismert Vár-Városliget gigaprojektre, amelynek egyetlen értelme, hogy az állami reprezentációra szánt budai várpalotából kiutasított Nemzeti Galériának helyet csináljon, hát ebből telik.

Lányi András

Illusztráció forrása itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekelezvalakit.blog.hu/api/trackback/id/tr266868455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása